Je weet hoeveel we van retinoïden houden, we zijn gefascineerd door hun effectiviteit, veelzijdigheid en dubbelzinnigheid. Dus vandaag ligt de focus op de Medik8 Crystal Retinal-lijn.

test
Het belangrijkste component van de Crystal Retinal-lijn is Retinaldehyde of Retinal, een derivaat van retinoïnezuur, dat slechts één transformatie in de huid moet ondergaan om actief te worden op de cellen. Deze korte transformatieweg maakt het actiever en sneller dan retinol of retinylpalmitaat. Naast alle voordelen van de stimulatie van retinoïsche receptoren, zoals het verminderen van rimpels en poriën, het verstevigen van de huid en het verlichten van pigment, heeft retinal een mild antibacterieel effect, waardoor het een uitstekende keuze is onder andere retinoïden voor de behandeling van acne.

Het belangrijkste kenmerk van Crystal Retinal-producten zit in het eerste woord Crystal - dit betekent dat het ingrediënt is ingekapseld, maar niet om dieper te gaan, retinal heeft dat niet nodig, maar om de werking ervan te vertragen. Als je dezelfde concentraties retinal geeft zonder capsules, bindt het onmiddellijk te veel retinoïsche receptoren en start het op een gegeven moment alle processen te snel. Tegelijkertijd zal retinal invloed hebben op de massa van TRPV-receptoren van pijn en irritatie, wat dit laatste zou kunnen versnellen. Dus je zou retinoïsche dermatitis, rode huid, enzovoort kunnen krijgen. Inkapseling vertraagt de actie, huidenzymen vernietigen langzaam de capsules en laten de retinal vrij in de intercellulaire ruimte.
Crystal Retinal
De Crystal Retinal-lijn heeft een concentratie van 0,01%, 0,03%, 0,06%, 0,1% en 0,02% retinal (nummers 1, 3, 6, 10 en 20 respectievelijk). De formule is absoluut identiek voor alle concentraties. Ook hebben we hier de stabiele vormen van vitamine C 3-O-Ethyl Ascorbic Acid en Tetrahexyldecyl Ascorbate. Concentraties 0,01% en 0,03% zijn zeer zacht, goed voor de gevoelige huid of als beginpunt, 0,06% - volledig werkzaam, 0,1% - niet alle huidtypes kunnen dit verdragen. We beginnen sowieso graag met lagere concentraties en kijken naar het effect, hoewel we geen enkel geval van dermatitis hebben bij onze klanten met Crystal Retinal.

Dus als je besluit dat je retinoïden nodig hebt, begin dan met Crystal Retinal 3 en observeer je huid. Als er geen gevoeligheid is maar het resultaat is onvoldoende, ga dan verder en neem een hogere concentratie. Gebruik zeker de retinoïden-ladder, het staat op elke verpakking. En wat belangrijk is - als je eenmaal bent begonnen, gebruik het dan elke avond totdat de tube leeg is.
Later zullen we de Crystal Retinal-lijn uitleggen voor de huid rond de ogen, en als je vragen hebt, aarzel dan niet om te reageren.