Zoals je weet, zijn we hier bij SKINLIST gek op zonnebrandcrèmes. Wist je dat we de UV-filters van elke zonnebrandcrème die we in onze webshop plaatsen controleren en dat we geen producten verkopen met UV-filters (of texturen) die we niet goed vinden? Hier hebben we een gids gemaakt voor het assortiment zonnebrandcrèmes in ons project SKINLIST, maar we hebben ook enkele fundamentele zaken uitgelegd over zonbescherming en onze visie daarop.


In onze SPF-producten zoeken we altijd naar slimme formuleringen, ondanks stabiele en veilige UV-filters. Het moet altijd brede UV-spectrumbescherming bieden van 280 tot 400 nm en bij voorkeur bescherming tegen HEV-licht van 400 tot 450. De texturen van zonnebrandproducten moeten zo comfortabel mogelijk zijn en geen huidproblemen veroorzaken.


UV-filters, zowel mineraal als chemisch, vinden we eigenlijk allebei geweldig. We vinden niet dat minerale filters veiliger zijn dan chemische, omdat we niet denken dat door de EU goedgekeurde UV-filters op enigerlei wijze gevaarlijk zijn. Laten we kort fysieke en chemische UV-filters vergelijken, maar laten we niet vergeten dat elke zonnebrandcrème zonder uitzondering een "2 mg-regel" heeft: om de SPF te krijgen die op de fles staat, moet je 2 mg zonnebrandcrème aanbrengen op 1 cm2 van je huid. Voor het gemiddelde gezicht is dit ongeveer 1,2 ml of 1/3 theelepel. Dus als de textuur zwaar is, is het geen optie om minder product te gebruiken en het goed in te smeren. Helaas werkt dit niet met zonbescherming.


Minerale filters zijn geweldig omdat ze beschermen tegen een breed spectrum van UV-straling en ze op de huid blijven liggen, en daarom neutraler zijn voor de huid (wat een goede optie is voor een gevoelige huid). Maar omdat ze op de huid blijven liggen, kunnen ze gemakkelijk worden weggeveegd en de huid zonder bescherming achterlaten. Men zou kunnen zeggen dat de nanogrootte een beetje in de huid doordringt - dat is waar, maar hier verschijnt een ander probleem - de witte kleur. Minerale filters zijn wit, als de producten met hen niet wit zijn - dan zijn ze getint. Niet iedereen houdt van getinte zonnebrandcrèmes, maar als je een 2-in-1 wilt, zonbescherming en een soort foundation - die we hebben bij SKINLIST hebben mooie tinten en lichte texturen. Minerale filters in het SKINLIST-assortiment zijn Zinkoxide, Titaniumdioxide (niets nieuws).


Chemische filters zijn geweldig omdat ze in de huid doordringen, dus over het algemeen bieden ze betere bescherming, want zelfs als je de huid aanraakt, zitten ze er nog steeds in. Normaal gesproken gebruiken slimme formules verschillende UV-filters, zodat ze ook beschermen tegen een breed spectrum van UV-straling. Bovendien zijn chemische UV-filters transparant - dus ze zijn geschikt voor alle mensen en huidverzorgingsgewoonten. Maar er zijn uitzonderingen - er zijn verschillende "niet zo goede" UV-filters die we niet leuk vinden. Onze "zwarte lijst" is vrij kort, er is Avobenzone (INCI Butyl Methoxydibenzoylmethane) omdat het een bekend irriterend middel is en contactallergische dermatitis kan veroorzaken, Octocrylene (INCI Octocrylene) - omdat het ook irriterend is, vooral in combinatie met Avobenzone, en Oxybenzone (INCI Benzophenone-3), omdat het ook irriterend is en in concentraties van meer dan 6% als onveilig wordt beschouwd volgens de EU-wetten. (1,2). Alle andere chemische UV-filters zijn geweldig voor de huid, vooral de nieuwe (UVINUL A PLUS, TINOSORB S, enz.), ze zijn stabiel, niet zo "zwaar" als minerale en de producten met hen die we hier bij SKINLIST hebben, hebben prachtige texturen.


Nu zullen we onze zonnebrandproducten aan je uitleggen en advies geven over voor welk huidtype en welke condities ze het beste werken.


Heliocare 360° Mineral Tolerance Fluid SPF50

Het heeft alleen minerale filters, maar het is behoorlijk licht. Het is getint, maar heeft een lichte dekking. Heliocare Mineral Tolerance Fluid is geweldig als je een soort dermatose op de huid hebt, zoals eczeem, psoriasis of atopische dermatitis, of als je vatbaar bent voor huidallergieën. Het werkt ook goed tegen acne als de huid niet zo vettig is. Ook, als je enige angst hebt voor chemische filters tijdens de zwangerschap of borstvoeding - dan is dat de beste keuze. Het is waterbestendig, dus het is ook geweldig voor een strandvakantie of sport.


Heliocare 360° A-R Emulsion SPF50

Dit product is voor de huid die gevoelig is voor roodheid (zoals couperose) of voor de veelvoorkomende dermatose, wanneer de bloedvaten in het gezicht voortdurend verwijd zijn, genaamd rosacea. Deze huid is tegelijkertijd gevoelig en wordt heel gemakkelijk rood, soms heeft het bijna de hele tijd rode gebieden. Heliocare 360° A-R Emulsion bevat een mix van nieuwe stabiele chemische filter Tinosorb A2B en fysieke filters (nanogrootte) - dus het beschermt echt goed tegen UV-, HEV- en IR-stralen. Ook kalmeert A-R Emulsion de huid en beschermt de bloedvaten tegen oxidatieve stress. Het is licht getint en de textuur is echt licht. Heliocare 360° A-R Emulsion is onze bestseller aller tijden. Het is echter niet waterbestendig, dus voor een strandvakantie is het bet er om een andere zonnebrandcrème te kiezen of niet met deze te gaan zwemmen.

 

Medik8 ADVANCED DAY ULTIMATE PROTECT SPF50

Als uw belangrijkste taak is om een gezonde huid te behouden, goed ouder te worden en de huid te beschermen tegen externe schadelijke factoren zoals vervuiling - dan is dat het product voor u. Het is het product alleen met de stabiele chemische filters en daarom is het transparant. Het meest interessante is dat Medik8 Advanced Day Ultimate Protect wordt versterkt door DNA-reparatie-enzymen, fotolyasen die ook zijn ingekapseld voor betere penetratie. Fotolyasen zijn kleine chemische wonderen omdat ze helpen onze genen te repareren van de schade veroorzaakt door vrije radicalen en het resultaat is preventie van rimpels, pigmentatie en verslapping van de huid. SPF 50 is het hoogst - dus dat is perfect voor de stad en een zonnige vakantie, maar niet voor het strand omdat het geen waterbestendigheid claimt. Het enige is dat als je een erg vette huid hebt, we aanbevelen om te beginnen met het sample, gelukkig kun je er een gratis krijgen in onze webwinkel bij een bestelling van meer dan 50 euro.


Medik8 DAILY RADIANCE VITAMIN C C-Tetra Cream SPF 30 Twee-in-een Moisturizer

Zoals je uit de naam kunt afleiden, is het een moisturizer en een SPF samen - maar om je de waarheid te vertellen, hydrateren alle zonnebrandcrèmes de huid op de een of andere manier. Omdat het SPF30 heeft, is het lichter dan andere Medik8-producten met SPF. Het heeft ook alleen chemische UV-filters, dus het is transparant. Maar eigenlijk is Medik8 DAILY RADIANCE VITAMIN C Twee-in-een Moisturizer zo geweldig vanwege de hoge concentratie stabiele vitamine C. Het bevat 7% Tetrahexyldecyl Ascorbaat wat echt veel is. Dus als je een vitamine C-serum en een moisturizer en een zonnebrandcrème in één fles nodig hebt - hier is het. Het is ideaal voor het stadsleven, maar omdat het SPF30 is en het ontbreken van waterbestendigheid voor een strandvakantie, ga voor een andere optie.


Dat waren de eerste 4 producten, gewoon om je niet te overladen met informatie. De komende weken voegen we deel 2 toe met de gids over hoe zonnebrandcrème te gebruiken volgens de UV-index en zullen we de rest van de geweldige producten die we voor je hebben uitleggen.


We herinneren je er ook aan dat als je zeker wilt zijn van je keuze, het beter is om een online consultatie te volgen met onze experts.


Blijf op de hoogte uw slimme huidverzorgingsadviseurs SKINLIST


Referenties:

1 https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/PDF/?uri=CELEX:32022R1176

2 Wolff MS, Teitelbaum SL, McGovern K, Pinney SM, Windham GC, Galvez M, Pajak A, Rybak M, Calafat AM, Kushi LH, Biro FM; Borstkanker en Milieuonderzoeksprogramma. Milieufenolen en puberteitsontwikkeling bij meisjes. Environ Int. 2015 nov;84:174-80. doi: 10.1016/j.envint.2015.08.008. Epub 2015 Aug 31. PMID: 26335517; PMCID: PMC4570862.