De term "peptiden" verwijst naar kleine moleculen die bestaan uit verschillende aminozuren, dezelfde aminozuren die eiwitten in ons lichaam creëren. Het zou gezegd kunnen worden dat peptiden grondig gehakte eiwitten zijn (of andersom, eiwitten zijn superlange peptiden). Peptiden vervullen verschillende functies in onze huid - ze kunnen de synthese van collageen bevorderen, ontstekingen verminderen, het genezingsproces versnellen, de huid kalmeren en zelfs het zenuwsignaal van de hersenen naar de spieren blokkeren. Dus het woord "peptide" zelf legt alleen het type molecuul uit, maar niet de manier van handelen. Als je iets wilt begrijpen over hoe het product met peptiden zal presteren, moet je vragen: welk specifiek peptide bevat het? Blijkbaar zijn er talloze peptiden in de cosmetische industrie.

De INCI-naam van peptiden is vaak lang en onderscheid maken tussen verschillende peptiden kan niet eenvoudig zijn. Normaal gesproken werken we met handelsnamen, die korter zijn en gemakkelijker te onthouden. Als voorbeeld, het meest bekende peptide dat de synthese van collageen bevordert, Matrixyl 3000, heeft een INCI-naam Palmitoyl Tripeptide-1.

Maar wat ook gebruikelijk is voor de meeste peptiden, is dat het moleculen zijn die vrij specifiek gericht zijn op specifieke acties - en dat is waarom ze veilig zijn en geen bijwerkingen hebben. Bovendien zijn peptiden wetenschappelijk bewezen en verklaard, en last but not least - peptiden zijn ongetwijfeld effectief.

Hier bij SKINLIST houden we van peptiden, dus hier hebben we voor jou de top producten met deze geweldige ingrediënten voorbereid:

1️⃣ Mediplorer Radiance Lift Serum

Hier hebben we de hele cocktail van zeer effectieve peptiden: SYN-HYCAN, SYN-COLL, SYN-TACKS en SYN-AKE. Het serum verzadigt de huid effectief met voedingsstoffen, activeert de processen van neocollagenese, egaliseert rimpels en inactivateert vrije radicalen.

2️⃣ Instytutum POWERFUL ANTI-AGING CONCENTRATE SUPER SERUM

Het draagt bij aan verslapping van de huid, verbetert de teint en stevigheid van de huid, en vermindert lijnen en rimpeldiepte; dit is een sterk hydraterend serum. Hier hebben we het SYN-COLL peptide.

3️⃣ Medik8 LIQUID PEPTIDES 30% Complex Multi-Peptide Serum

 

 

Zoals we zien aan de naam, bestaat dit serum voor 30% uit peptiden; geloof ons - dat is veel. We hebben hier ARGIRELOX (voor het ontspannen van de gezichtsspieren), Matrixyl 3000 en koperpeptiden - dat is de groep peptiden die verbonden zijn met koper en perfect werken om rimpels te verminderen. Dit serum pakt expressielijnen en diepere rimpels aan en vermindert of voorkomt zichtbare tekenen van huidveroudering.

4️⃣ Meder by Dr. Meder Myo-Fix Concentrate Mf4

Oh, dat is een behoorlijk uniek product - het is "botox" in een fles. 10% van de peptiden (ARGIRELINE, LEUPHASYL, SYN-AKE) die de zenuwimpuls naar je gezichtsspieren blokkeren en voor sommige mensen echt het voorhoofd kunnen bevriezen. Ook Matrixyl 3000 is er - dus als mimische rimpels je zorg zijn - koop nu.

Zorg goed voor je huid en gebruik producten met peptiden. Ondanks de gevoeligheid van je huid zul je er baat bij hebben. Als je specifiek advies nodig hebt, overweeg dan onze consultatiedienst.

Heb een gezonde en mooie huid
Jouw SKINLIST-team